Bojuj alebo utekaj?

Opice bojujú a zebry utekajú dovtedy, kým problém nevyriešia a stresové hormóny neuvoľnia, čím hlava aj telo ostanú v rovnováhe. My, ľudia, stres väčšinou potlačíme, telo sa so stresovými hormónmi vysporadúva a problém – psychický alebo fyzický, je skôr či neskôr na svete. Väčšinou si neuvedomujeme, že v strese je myslenie takmer na nule a imunita tiež, takže automaticky reagujeme a telo nemá odolnosť. Niekedy je to stretnutie s bacilom, ktorý nás zrazu položí do postele, inokedy sú to výbuchy hnevu či strach ísť na skúšku. Pocity a správanie, s ktorými nie sme stotožnení, a predsa ich máme, sú zase tu a riešime ich rôznymi spôsobmi. Nejdeme tam, kde treba, ujdeme, nezvládneme situáciu podľa svojich predstáv, nevieme sa vyjadriť, naučiť učivo, povedať svoj názor alebo rovno ochorieme. Svet je čoraz väčší nepriateľ a my čoraz častejšie nerobíme to, čo cítime a chceme, čoraz menej rozumieme ľuďom a oni nám, čoraz menej sa v prítomnosti cítime dobre, veď je toľko dôvodov na obavy a strach….Každý potlačený smútok, hnev či pocit krivdy a viny sa podpisuje na našom vnímaní seba a sveta a posúva nás k problémom. Zdravotným aj psychickým, dostávame diagnózy a ešte viac prehlbujeme pocity bezmocnosti, že s tým nevieme nič urobiť, že to už lepšie nebude, že to dobre neskončí, lebo dobre už bolo. 

Keď stres – čiže akýkoľvek nepríjemný pocit spozorujeme, uznáme a zvedomíme, môžeme sa rozhodnúť, čo ďalej a nerobíme stále tie isté chyby. Možností je viac, nemusíme hneď utekať alebo nepriateľa spacifikovať, lebo keď emóciu už na začiatku zachytíme a nepotlačíme, vieme ju dostať pod kontrolu. Toto je celkom zvládnuteľné, problém je jediný – väčšinou nás to nikto neučí, lebo to nevie, hoci je to jednoduché.

Ako sa vieme tento spôsob naučiť, ako môžeme predchádzať problémom najrôznejšieho druhu a ako môžeme už existujúce efektívne a trvalo riešiť, sú otázky na konzultáciu alebo besedu. Metóda One Brain, Three In One Concepts, je desaťročia zdokonaľovaná a praktizovaná vo svete. Nemá obmedzenia, pretože vníma človeka ako celok a hľadá jeho vlastné spôsoby, ako naplniť svoje potreby. Nediagnostikuje, nelieči, nenálepkuje a nehodnotí, zbytočne nepridáva ďalší stres a nálepkou neposilňuje nechcené správanie. Je vzdelávacia – čiže vysvetlí, čo sa v nás v strese deje, ako pracuje mozog a čo to robí s telom, ako to súvisí s daným problémom. Pomáha pochopiť a zároveň konkrétny stres fyzicky uvoľniť, čo spôsobí rýchlu úľavu na tele aj na duši. Pomáha jemne, pomocou svalového testu hľadať to, čo je pre klienta na zvládnutie problému najlepšie a doviesť ho tam, kde chce. Je vodítkom, ktoré drží človek sám……

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *